بیشتر ما با مزارع این گیاه آشنایی داریم! زیرا مزارع این گیاه بسیار زیبا و آرامش بخش هستند. رنگ بنفش و خاص اسطوخودوس باعث شکل گیری این همه زیبایی شده است! رایحه ی اسطوخودوس نیز بسیار دلنشین است و چندسالی است که محبوبیت زیادی دارد. اما آیا تاکنون به خود این گیاه و خواصش فکر کرده ایم؟؟ در ادامه ی این مطلب به همین سوال میپردازیم!
اسطوخودوس یا لاوندر از دسته ی گیاهان گلدار میباشد و در آسیا، آفریقا و اروپا کشت میشود.به طور کل استفاده ی اسطوخودوس زینتی، خوراکی و آرایشی است اما درباره ی اثر دارویی آن روش های پزشکی معتبری گزارش نشده است.
انواع گونه های اسطوخودوس:
- اسطوخودوس انگلیسی
- اسطوخودوس تیری
- سنبل انگلیسی
- اسطوخودوس فرانسوی
خواص اسطوخودوس
به طور کل این گیاه برای درمان سرفه، تقویت کننده ی قلب و احشاء، سردرد و سرگیجه مفید است. حال در ادامه تخصصی تر به این موضوع میپردازیم!
درمان سردرد
این گیاه برای درمان سردرد بسیار مفید است. عصاره ی این گیاه در طب سنتی برای سردرد بسیار توصیه میشود. طعم این عصاره تلخ و گس است اما به دلیل اعجاز این گیاه،بیماران آن را مصرف میکنند.
کاهش وزن
این گیاه از جذب چربی جلوگیری میکند وا ین باعث میشود که فرد لاغر بماند.
کمک به درمان سرماخوردگی
بخور این گیاه در دوره ی سرماخوردگی باعث میشود که مجاری تنفسی باز شوند.
نحوه ی بخور:5قطره روغن اسطوخودوس را در کاسه ی آب داغ بریزید و 15 دقیقه بخور دهید.
در صورت لزوم و شدید بودن سرماخوردگی میتوانید تا سه بار درروز بخور دهید.
درمان بیخوابی
یکی از گیاه های موثر در درمان بیخوابی، چای و دمنوش اسطوخودوس میباشد. نوشیدن چای این گیاه قبل از خواب باعث میشود افرادی که دچار اختلال خواب هستند خواب راحت تری را تجربه کنند.
طرز تهیه: یک قاشق چای خوری برگ خشک شده را درون آب جوش بریزید و 10 دقیقه بگذارید دم بیاید.
بهتر است برای تاثیر بیشتر یک ساعت قبل از خواب میل کنید.
از بین بردن دانه های سرسیاه پوستی
دانه های سرسیاه در اثر چربی بیش از اندازه روی پوست به وجود می آیند. مصرف این گیاه چربی پوست را کاهش داده و این دانه ها را از بین میبرد.
تاثیر این گیاه روی هوش کودکان
طبق تحقیقات، محققان دریافتند که کودکانی که رایحه ی این گیاه را استنشاق میکنند از هوش بالاتری برخوردار میشوند و باعث میشود دروس را راحت تر فرا بگیرند.
جلوگیری از تجمع مورچه
از بین برنده ی درد
روغن این گیاه دردهای ناشی از کوفتگی و ضرب را تا حد زیادی کاهش میدهد.
عوارض اسطوخودوس
اسطوخودوس برای نوزادان و کودکان پسر توصیه نمیشود. هم چنین زنان باردار و شیرده نیز نباید در ماه های بارداری و شیردهی اسطوخودوس مصرف کنند. اگر جراحی دارید از مصرف این گیاه پرهیز کنید!
ممنون از مطالعه ی شما. امیدواریم مفید بوده باشد.
برای خرید این روغن و استفاده از مزایای بی نظیرش کلیک کنید!