تاثیر سلنیوم بر درمان بیماری کم کاری تیروئید

تیروئید یک غده کوچک پروانه ای شکل در جلوی گردن است که هورمون های تیروئید تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) را تولید می کند. این هورمون ها تنظیم تولید پروتئین، کمک به کنترل درجه حرارت بدن و تاثیر بر تمام جنبه های متابولیسم بدن را به عهده دارند. زمانیکه غده تیروئید نتواند به اندازه کافی هورمون تولید کند بیماری کم کاری تیروئید ایجاد می شود.

کم کاری تیروئید چیست؟

زمانیکه غده تیروئید نتواند به اندازه کافی هورمون تولید کند کم کاری تیروئید ایجاد می شود. کم کاری تیروئید نتیجه آشفتگی تعادل نرمال واکنش های شیمیایی در بدن است. در طول زمان اگر کم کاری تیروئید درمان نشود سبب مشکلاتی مانند (چاقی، درد مفصل، ناباروری و بیماری قلبی ) می شود.

آزمایش هایی که برای کم کاری تیروئید انجام می شود شامل TSH, T4, T3RU است. یک تیروکسین پایین و TSH بالا نشان دهنده کم کاری تیروئید است. این به این معنی است که برای تحریک تیروئید TSH بیشتر ترشح می شود و لذا TSH بالا می رود.

 

بیماری تیروئید-خرید محصولات لاغری

سلنیوم چیست و چه تاثیری بر بدن دارد؟

سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب و ضروری است که خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد. سلنیوم خواص درمانی بسیاری همچون محافظت در برابر بیماری‌های قلبی خاص، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، به حداکثر رساندن عملکرد تیروئید، کاهش التهاب، پیشگیری از سرطان، کاهش نشانه‌های پیری زودرس، محافظت در برابر آنتی بادی‌ها، افزایش سلامت مو و تعادل هورمون‌ها را دارد.
مطالعات حاکی از این موضوع هستند که کمبود سلنیوم در بدن می توان باعث کاهش تبدیل T4 به T3 در بدن شود. در واقع T4 در بافت های هدف خود برای عملکرد مناسب به T3 باید تبدیل گردد که در این صورت با کم کاری تیروئید همراه خواهد بود. بنابراین سلنیوم و کم کاری تیروئید در ارتباط مستقیم با یکدیگر می باشند.
سلنیوم برای باروری مردان اهمیت دارد زیرا در بیوسنتز تستوسترون وتکامل طبیعی اسپرماتوزوئید لازم می باشد. مطالعات اخیر وجود دو ترکیب سلنو پروتئینی خاص را در اسپرم به اثبات رسانده است. یکی از آنها گلوتاتیون پراکسیداز می باشد که در هسته اسپرم می باشد که کاربرد ساختاری وآنزیماتیک دارد.

چه مواد غذایی حاوی سلنیوم می باشد؟

تخمه آفتابگردان
اگر یک چهارم فنجان را با تخمه آفتابگردان پر کنید، می توانید 19 میکرو گرم سلنیوم به دست آورید
قارچ
یکی دیگر از گزینه های گیاهی سرشار از خاصیت و حاوی سلنیوم، قارچ است. در هر 100 گرم قارچ حدود 12 میکرو گرم سلنیوم وجود دارد
اسفناج
هر فنجان اسفناج حاوی 11 میکرو گرم سلنیوم مورد نیاز بدن است.
هسته خرما
هسته خرما جزوه منابع خوب سلنیوم است و حاوی 6 میکروگرم سلنیوم است.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *